nieuwsbrief senioren Hengevelde november 2022

Samen op naar de gezelligste maand van het jaar.

Het is een veel gehoord gezegde: ‘Wat gaat de tijd toch snel.’
We staan al weer voor de feestmaand december en dat is op veel plaatsen goed te zien.
De feestverlichting hangt al weer in de Goorsestraat en de winkeliers hebben hun etalages in aantrekkelijke sfeer aangekleed. Jammer dat onze hoofdstraat er nog zo opgebroken uit ziet. U bent er echter niet minder welkom om.
Velen van u vieren Sinterklaas met hun kinderen en kleinkinderen en maken afspraken hoe en waar dit jaar Kerstmis gevierd gaat worden. En op het eind van het jaar volgt nog de gezamenlijke oliebol met knalvuurwerk. Het blijven toch familiefeesten waar iedereen graag samen is. Goed om dat te beseffen en er rekening mee te houden.

Veel van onze Senioren waren onlangs uitgenodigd op het Golden Oldiesfeest in De Marke.
Een fantastische middag met veel muziek en gezelligheid voor ruim 400 inwoners van de Hof van Twente. De Hengeveldse organisatie had er ook dit keer weer flink werk van gemaakt.
We zijn ze daar dankbaar voor en hebben dat ook kenbaar gemaakt.
Woensdag 16 november waren we samen voor de presentatie van het boek Wegdammers deel 3 door Gijs Eijsink met aansluitend een goed verzorgde en spannende Pub Quiz. De kennis van de leden werd zwaar op de proef gesteld.

Graag nodigen we u uit om met ons op 7 december op excursie te gaan naar de moskee in Haaksbergen. Ons christelijke geloof heeft in Nederland allang niet meer het alleen recht. Het is goed om ook eens kennis te nemen van de islam dat zich met een grote aanhang duidelijk genesteld heeft in onze maatschappij. Te vaak oordelen we zonder de achtergronden van deze godsdienst te kennen. Een kans voor u om samen eens te gaan kijken en te horen.
We vragen u om u aan te melden bij Alfons Assink tel. 06 15175218 of een ander bestuurslid.
We vertrekken 7 december om 13.30 uur vanaf De Marke met eigen vervoer (samen rijden gewenst) naar de Blankenburgerstraat 49 in Haaksbergen al waar we om 14.00 uur worden verwacht.
In de gebedsruimte van de moskee trekt u uw schoenen uit en gaat u op kousenvoeten naar binnen. Een hoofddoek voor de dames wordt op prijs gesteld, maar u wordt er niet om geweigerd.

Onze kerstviering is dit jaar op woensdagmiddag 21 december om 14.30 uur in De Gebrande Waateren. Dit jaar komt een acteergroep uit Bentelo ons vermaken met het kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Een stuk waarin de bekende en verbitterde gierigaard Scrooge een hoofdrol speelt. Mogelijk krijgt dit stuk zelfs nog een Hengevelds tintje. Na afloop hiervan zal er weer de traditionele kersttafel zijn met lekkere gerechten en broodjes.
Vanwege de grote belangstelling elk jaar weer, vragen we u om u tijdig op te geven bij Alfons Assink, tel. 06 15175218. Uw bijdrage te betalen aan de zaal: € 20,-

In december ontvangt u geen KBO-Magazine.
Het is dus goed om u ook alvast te melden dat onze nieuwjaarsbijeenkomst op 4 januari om 19.30 uur zal zijn in de kantine van de Hebo.
Onze eigen plaatselijk band Blue Jays zal ons deze avond vermaken met hun mooie muziek en zang. Om na te praten over het oude jaar, de afgelopen feestdagen en uw plannen voor het nieuwe jaar krijgt u deze avond alle tijd.
Voor de drank en een hapje zorgt het bestuur.

Ook melden we u alvast om woensdag 1 februari vrij te houden. Die dag hebben we een spelletjesmiddag gepland met een heerlijke stamppotmaaltijd in De Marke als slot.
Start om 14.30 uur. Ook hier voor vragen we u om u op te geven bij Alfons Assink.
Voor de heerlijk stamppot maaltijd vragen we u een nog te bepalen bijdrage.

Na de geslaagde vinylavond van vrijdag 4 november j.l. hebben we nog 2 activiteiten in Herberg De Gebrande Waateren die we onder jullie aandacht willen brengen:
Zaterdag 3 december: Sixtiesband “For Fun”. Aanvang 20.30 uur. Entree: € 7,50
Donderdag 29 december: Top 2000 Quiznight. Aanvang 20.00 uur. Gratis entree.

Tot slot melden we u dat KBO-verenigingen Noord-Holland, Gelderland, Limburg en Overijssel zich hebben losgemaakt van de landelijke KBO-Unie en zullen gaan samen werken met het KBO-Brabant, dat zich al eerder losmaakte van genoemde Unie.
De reden hebt u kunnen lezen in het laatst ontvangen Magazine.
Het komt er op neer dat de gezochte fusie met de landelijke PCBO na zoveel jaren van overleg niet tot stand is gekomen vanwege te grote verschillen in standpunten.
Daarnaast streeft de Unie een top-downconstructie na waarbij de afdelingen van bovenaf worden aangestuurd. De genoemde uittredende provincies willen juist de afdelingen als uitgangspositie omdat deze midden in de samenleving staan en weten hoe met hun leden om te gaan. De gevolgen voor u als lid zullen niet of nauwelijks merkbaar zijn.
Eén opvallend verschil zal het maandelijkse magazine zijn dat vanaf januari ‘Ons’ zal heten.
Verder zal het bestuur van de Senioren er alles aan doen om de bestaande manier van werken, zoals u dat gewend bent, te handhaven.
We praten u graag nader bij op een van onze activiteiten.

NB. Een nieuw of een veranderd e-mailadres?
Geef het juiste adres even aan ons door.


Rest ons als bestuur niets anders dan u van harte
een mooie maand december toe te wensen met
gezellige feestdagen,
een goede afsluiting van het jaar 2022 en vooral weer
een gezond en enthousiast begin van 2023.

Uw bestuur.

You may also like...

Reacties gesloten.