Nieuwsbrief senioren Hengevelde, oktober 2022

Warm blijven in kille tijden

Het kan niemand ontgaan zijn dat voor de meesten van ons de wereld om ons heen in korte tijd er heel anders is gaan uitzien. Waar de zomer ons nog overgoot met warmte, gaan we nu mogelijk in vele opzichten een kille, misschien wel koude (winter)periode tegemoet.
Was het alleen maar de natuur die ons dat aandeed, dan accepteerden we dat makkelijker. Helaas is het de mens zelf, die niet in staat is, om het voor ons allen aangenaam te maken en te houden. Wat een narigheid horen en zien we op de tv en lezen we in de krant.
De ene crisis is nog niet voorbij of de andere volgt.
Hoe kunnen wij als gewone burger bijdragen om onze wereld een stukje ‘warmer’ te maken?
Misschien een wat positivere houding en een beetje extra aandacht voor elkaar?
U kent het gezegde: Alle kleine beetjes helpen.

Over warm gesproken. Hoe mooi was de excursie naar warme bakker Nollen. Een fijne ontvangst, een mooi modern bedrijf met veel specialiteiten en een leerzaam inzicht in het bakproces. Daarnaast gaf diëtiste Maaike Aarnink de aanwezigen nuttige voedingstips.
De lezing over Twickel was vooral een inkijkje in de geschiedenis via oude kaarten. Interessant voor liefhebbers, maar velen hadden toch meer een algemeen verhaal over het landgoedgebeuren en het kasteel zelf verwacht.
De excursie naar het melkveebedrijf van de familie Pelle bracht ruim 40 senioren een boeiende middag. Karel Smit, zelf zeer betrokken melkveehouder, vertelde in duidelijke taal over de huidige problematiek rondom zijn bedrijfstak. Na de koffie leidde Ronald Pelle ons door zijn moderne bedrijf met de nieuwste technieken in apparatuur en machines.

Goed nieuws bracht ons de Rabobank. De vele stemmen die leden en andere Hengeveldenaren op de Senioren uit brachten leverden het mooie bedrag op van € 530,- Daarmee kunnen we weer een mooie avond organiseren.
Dank aan ieder die op ons gestemd heeft.

Helaas hebben we de excursie naar de wijngaard in Bentelo moeten annuleren.
De belangstelling hiervoor was uiterst gering. Mogelijk dat onze leden een wijngaard al voldoende kennen of de prijs (€ 20,- totaal) was misschien te hoog.

Wat zeker doorgaat is iets nieuws voor onze vereniging. Het blijkt dat mensen graag meespelen in quiz-achtige activiteiten. Daarom organiseren we op 16 november een pub-quizavond in De Marke speciaal voor senioren. Alle leden worden van harte uitgenodigd om in groepen te laten zien wie de meeste kennis heeft van alles in en rondom Hengevelde, de politiek, het nieuws, en wat al niet meer. We hopen dat u allen het aan durft om samen met buren, vrienden en dorpsgenoten in een groep te strijden om de hoofdprijs.
Deelname is gratis en het bestuur zorgt voor koffie en het bekende drankje.
Vooraf zal Gijs Eijsink zijn nieuwe boek Wegdam 3 presenteren. Het is een bundeling van verhalen, columns, reportages en series over Hengevelde e.o. Een waardevolle aanvulling op de eerste twee boeken over uw woonplaats.
Komen dus op 16 november in De Marke. Aanvang om 19.30 uur.


Graag melden we op deze plaats ook de nieuwe leden die we mochten verwelkomen.
Goed voorbeeld doet volgen.
Welkom aan: Marinus en Anneke Tibbe, Hans en Rikie Oude Rikmanspoel, Gijs Eijsink, Jan en Hannie Spekreijse, Willie en Marianne Elferink, Roelie Oldenburger en Hermien Buschers.

Op vrijdag 4 november wordt, mede op initiatief van bestuur Senioren Hengevelde een vinylavond gehouden bij Herberg “De gebrande Waateren”. Er wordt door Jan Eijsink muziek gedraaid uit de jaren ‘60 tot ‘90. Daarnaast is er een live-optreden van de welbekende Hengeveldse “Blue Jays”. Zij brengen o.a. muziek van Woodstock uit 1971. De avond begint om 20.30 uur en de entree is gratis. De senioren Hengevelde zijn ook van harte welkom.

You may also like...

Reacties gesloten.