Nieuwsbrief juni 2022

Zomervakantie: Een tijd om zelf in te vullen.

Valt het woord vakantie in uw omgeving ook bijna dagelijks?
Je kunt er niet omheen. De oudere generatie is er zelfs al mee bezig vanaf de maand mei en houdt er pas mee op na oktober als de dagen korten.
De jongere generaties werken zich eerst nog tot juli op het werk of op school in het zweet om het vakantiegeld waar te maken en de baas/leraar tevreden te houden, maar dan ….
Dan is er geen reisdoel meer te ver. Staan we in ons gewone dagelijkse leven in een file te mopperen; in de vakantie trekken vrolijke slierten caravans en campers als slingers over de doorgaande wegen naar te warme verre oorden of naar overvolle campings in eigen vaderland. Het is immers vakantie en die hoor je niet thuis door te brengen, want dat voelt als onmachtig en onvrij.
Want hoe mooi is het immers om een paar weken in een hele andere omgeving door te brengen. Andere mensen te leren kennen met andere gewoontes en prachtige landschappen met zeldzaam mooie vergezichten te ontdekken. Los komen van de verplichtingen van alle dag en je niet druk hoeven te maken over al die appjes en mailtjes van jan-en-alleman.
En wat zal het fijn zijn om al die landelijke zorgen even achter je te laten. Geen gedoe over de hoge energieprijzen, de klimaatproblemen, de asielopvang en de inkrimping van de veestapel.

De Zomerfeesten waren dit jaar weer een fantastisch feest van saamhorigheid en hebben opnieuw laten zien hoe we in een klein dorp groot kunnen zijn.
Dank nog voor die mooie zaterdagmiddag speciaal voor de ouderen.
Met de komende zomerweken voor ons moeten we die positieve gevoelens blijven aanspreken. Genieten waar het kan.

Diezelfde Zomerfeesten hebben in het verleden steeds de Höftereis flink financieel ondersteund en willen dit blijven doen. Voor het organiserende comité is het nu de vraag of de belangstelling voor deze reis onder de ouderen nog groot genoeg is om ook dit jaar weer te gaan.
Laat via telefoon, app of e-mail eens van u horen of uw belangstelling om mee te gaan er nog is. Mini Wegereef, Rikie Peters, Wim Sander en Henk Pierik horen graag van u.

Het bijgaande Magazine verschijnt in de augustusmaand niet. U hoort pas in september weer van ons en u krijgt met dat septembernummer ook ons programma voor het nieuwe seizoen toegestuurd. We kunnen u melden dat er zeker weer mooie activiteiten geprogrammeerd staan en hopen u dan allen weer welkom te mogen heten onder het motto: Samen ouder worden is een stuk gezelliger.

Voor nu allemaal een fijne tijd, blijf gezond en tot in september.

Bestuur Senioren Hengevelde

You may also like...

Reacties gesloten.