Digitaal bankieren best lastig

Woensdagavond waren de Senioren Hengevelde sinds lange tijd weer bij elkaar.
Natuurlijk werd even stilgestaan bij de zorgen die mensen tegenwoordig treffen.
De corona narigheid is dan wel minder verontrustend geworden, maar daar is de oorlog in Oekraïne voor in de plaats gekomen. De gevolgen daar van zijn zorgelijk en dreigen nog erger te worden.

Deze avond was de Rabobank aanwezig met drie personen om uitleg te geven over het moderne nieuwe bankieren. Er is helaas geen filiaal meer in ons eigen Hengevelde waar men gemakkelijk kan binnenlopen met kleine of misschien wel wat grotere problemen bij betalingen of andere geldzaken.
We leven in het digitale tijdperk en dat is best lastig, vooral voor de ouderen.
Hoe veilig is het om door het intikken van gegevens een rekening te betalen. Wat is ‘spoofing’ en wat is ‘phishing’?  
In een uitgebreid verhaal werd daar aandacht aan besteed. Maar lastig bleef het en ook de opmerkingen en vragen waren niet altijd mals voor de dames en heren van de Rabobank. Meer aandacht voor de ouderen was een grote wens van iedereen. Wel deed de bank het aanbod om eventueel bij de mensen thuis te komen om bij probleemgevallen hulp te bieden.

De tweede helft van de avond was voor onze nieuwe wijkagent Edwin Rozema.
Hij stelde zich voor en vertelde iets over zijn persoon en zijn ervaringen als agent.
Hij is dan wel een Lossenaar, maar weet best veel over veiligheid die iedereen zo belangrijk vindt. De tips en aanbevelingen werden over de aanwezigen uitgestrooid op een heldere manier.
Ook agent Rozema moest een aantal vragen beantwoorden, waarbij vooral zijn uitrusting, die hij bij zich droeg de aandacht trok van de aanwezigen. Indrukwekkend en niet iets waar iedereen voor zijn plezier de hele dag mee zou willen lopen.

Paul Wegdam kreeg tot slot het woord om aan te kondigen dat de Senioren Hengevelde op zaterdag 19 maart meedoen aan de nationale opschoondag. Iedere Hengeveldenaar is uitgenodigd om daar zijn/haar steentje aan bij te dragen. Aanvang om 9.00 uur in De Marke.
Op Wegdamnieuws leest u meer over dit gebeuren.

Dat het gezellig was om elkaar weer eens te ontmoeten, was duidelijk te merken aan het late tijdstip waarop ieder weer huiswaarts keerde. Misschien was de gastvrijheid met koffie, een soesje en een paar drankjes daar wel debet aan.

De Senioren Hengevelde komen woensdag 23 maart om 19.30 uur weer bij elkaar in De Gebrande Waateren om te genieten van humorist, verhalenverteller en acteur Jan Riesewijk. Ook uit Losser. Welkom.
Voor een verslag van deze avond, zie wegdamnieuws.

You may also like...

Reacties gesloten.