Nieuwsbrief augustus

Het is alweer twee maanden geleden dat we u een fijne vakantie hebben gewenst.
En naar we hopen hebt u die afgelopen periode op een prettige en gezellige manier doorgebracht.
De meesten van ons zullen het dicht bij huis hebben gehouden om coronarisico’s uit de weg te gaan.
Maar er zijn vast ook enthousiastelingen onder u die de landsgrenzen zijn overgestoken op zoek naar nog mooiere plekjes dan we in Nederland al hebben.
Fijn dat we u weer treffen via deze nieuwsbrief.

Een nieuw seizoen breekt aan voor onze vereniging Senioren Hengevelde.
Vol goede moed is het bestuur een paar maanden geleden al begonnen met het maken van afspraken om u een afwisselend programma te kunnen bieden. De lijst is gemaakt en wij zijn er klaar voor. Het programma zit bij deze brief ingesloten in dit Magazine.
Het bestuur denkt dat we voor ieder iets te bieden te hebben. Muziek, humor, cabaret en zeker veel gezelligheid. Wat te denken van Jan Riesewijk, de bekende acteur en entertainer van TV-Oost die vooral bekendheid kreeg met de komische tv-serie ‘Van jonge leu en aole groond’; een echte publiekstrekker.
Maar ook regionale informatie en maatschappelijke thema’s komen aan de orde: de kastelen in Diepenheim, de digitale fraude en de mantelzorg. Thema’s die ons allen aangaan.
Bekijkt u het programma maar eens rustig en noteer waar u zeker voor geïnteresseerd bent.

Waar we bij het plannen geen rekening mee konden houden, was de situatie met betrekking tot de geldende coronamaatregelen. Na meer dan anderhalf jaar stilte en geen activiteiten dachten we weer ‘los’ te kunnen gaan. Helaas, de veiligheidsmaatregelen van onze regering bepalen voor de komende weken nog een pas op de plaats. Daarom hebben we door de eerste twee programmaonderdelen al vast een streep moeten zetten. Jammer, de gezondheid van ons allemaal gaat boven alles. De betreffende activiteiten gaan we op een ander moment opnieuw inplannen.

Wat misschien belangrijk is om rekening mee te houden, is het feit dat we soms moeten kunnen aantonen dat we twee keer gevaccineerd zijn. U hebt daar voor een papieren afschrift gekregen. Een kopie daarvan maken en dat bij u dragen als bewijs is een tip om op bepaalde plekken gemakkelijker binnen te komen. Mensen met een mobieltje kunnen dat digitaal aantonen met een appje.

En nu maar hopen dat u uw geduld niet begint te verliezen. Het bestuur blijft in elk geval alles doen om ‘oude tijden’ weer terug te brengen. Een troost is het dat u in kleine kring van familie en  buren al vast weer hebt kunnen bijpraten. Nu nog de grotere verbanden. En over die kleine kring gesproken: Wat zou het fijn zijn om onze vereniging nog sterker te maken dan ze altijd al was. Motiveer daarom zoveel mogelijk mensen uit uw omgeving om ook lid te worden. Het brengt ons allen veel moois en daarnaast maakt u de ouderenbond sterk om op te komen voor de belangen van alle ouderen in Nederland, te beginnen bij de eigen gemeenteraad waar voor in maart 2022 al weer verkiezingen worden gehouden. Ons belang is uw belang.
We gaan elkaar binnenkort weer zien en horen. Tot dan.

You may also like...

Reacties gesloten.