Nieuwsbrief mei

‘Levenswijsheid van ouderen is het kapitaal van de samenleving.’

Hebt u onlangs deze kop boven een artikel in de Tubantia ook gelezen. Het is weliswaar een nieuwe tegelwijsheid, maar deze geeft toch maar mooi aan dat wij senioren nog wel degelijk met al onze levenservaringen zinnige gedachten kunnen en mogen hebben over alles wat er zoal in onze samenleving gebeurt, dichtbij en wat meer op afstand.
Ook in uw familiesfeer zal vast nog wel eens uw mening gevraagd worden hoe om te gaan met bepaalde situaties, al was het alleen al om bevestiging te krijgen voor een al gekozen oplossing of standpunt. Er zouden misschien zaken over het hoofd gezien kunnen worden die u zelf ooit in uw leven al eens tegen kwam. Gelukkig zijn Twentenaren ook nuchter genoeg om te beseffen dat niemand de wijsheid alleen in pacht heeft.

Wat zou het landelijk gezien verstandig zijn geweest wanneer men in de politiek zich dat ook eens zou realiseren. Neem een partij als 50Plus. Een partij die op regeringsniveau graag de belangen van ons ouderen behartigt, maar dat door haantjes gedrag en betweterigheid van bestuursleden op een fiasco uitdraaide. Het woord ‘samen-leving’ wordt daar niet begrepen.
Nou maar hopen dat de grotere partijen, die de dienst uitmaken, dat wel doen.
Misschien moet de genoemde tegelwijsheid toch niet altijd even serieus genomen worden.

U zult zich misschien ondertussen afvragen hoe het staat met onze eigen afdeling Senioren Hengevelde. Zit er nog leven in de brouwerij en gaan we daar binnenkort iets van merken?
We begrijpen dat ongeduld en we doen er als bestuur dan ook alles aan om bijeenkomsten weer mogelijk te maken. De vrijheid om weer een terras te bezoeken is fijn voor de liefhebbers, maar grotere zaalruimtes zullen de eerste weken nog niet tot de mogelijkheden behoren, zeker niet voor de risicovolle groepen. Als bestuur houden we rekening met september als maand waarin voor ons weer iets mogelijk wordt. Tot dat moment vragen we u voorzichtig te zijn en zeker mee te werken aan de vaccinatieprikken die aangeboden worden.

Iets wat ons zeker heeft geraakt is het overlijden van een aantal leden van onze vereniging in de afgelopen tijd. We beseffen allemaal drommels goed dat juist ouderen rekening moeten houden met een levenseinde, door corona, ziektes of andere oorzaken. Voor de getroffen families is de droefheid en het gemis echter groot. Als dorpelingen kennen we veel van onze mede-Hengeveldenaren en voelen we met de betrokken families mee, al zijn de mogelijkheden om dat medeleven te laten blijken door de corona beperkt. Het bestuur wenst hen alle sterkte.

Tot slot nog een oproep: We horen van een aantal leden dat niet alle berichtgevingen van onze club of van de landelijke vereniging bij u binnen komen. Dat is het gevolg van het ontbreken van een e-mailadres. Niet elke senior heeft zo’n  e-mailadres of dat adres is bij ons niet bekend.
Wij vragen u daarom vriendelijk om dat e-mailadres aan ons door te geven  op seniorenhengevelde@gmail.com
Het mag natuurlijk ook van iemand zijn die heel dicht bij u staat, bijvoorbeeld uw zoon, dochter of kleinkind. Wij zorgen dan dat u alles krijgt want anderen ook krijgen.

You may also like...

Reacties gesloten.