Nieuwsbrief april

Een zonnige en waarschijnlijk Coronaveilige zomer tegemoet.

De tijd vliegt zeggen we wel eens, maar als we bedenken dat Pasen alweer een paar weken achter ons ligt, dan zegt dat veel.
De verkiezingen, met alle bij behorende commotie, is al weer langzaam op de achtergrond geraakt en momenteel kijken we nieuwsgierig vooruit met de vraag of Hengevelde de 35% gehaald heeft bij de glasvezelaanmelding. Blijven we in deze snelle tijd ook het tempo volgen van de technische ontwikkelingen of wachten we liever af. We hebben via Wegdamnieuws, de krant, post en ook via mailtjes van de Senioren veel informatie gekregen die ons hielpen voor een juiste beslissing. We zullen snel horen wat er voor Hengevelde in het vat zit.

Die nieuwe ontwikkelingen brengen ook wel de nodige zorgen met zich mee. Doordat de digitale wereld het persoonlijke contact sterk vermindert, is het oppassen geblazen om te voorkomen dat we bedrogen worden op vooral financieel gebied. Krijgt u een vreemd digitaal verzoek, dan is ons advies om nog eens goed te lezen wat er in dat appje of mailtje gevraagd wordt. Komt het u onwaarschijnlijk voor, doe dan navraag bij de u bekende instanties voor u handelt. Weet, dat banken bijvoorbeeld nooit uw gegevens als pincodes via de computer zullen vragen.
“Bezint eer ge begint” is nog steeds een geldende uitspraak.

Hebt u de “bevrijdende prik” ook al gehad of krijgt u die binnenkort?
Wat een gedoe om te bepalen wie eerst komt en wie laatst. Al hoewel, je zult maar minister van Corona zijn. Je doet het nooit goed in Nederland.
Op dit moment zijn de beginnende zeventigers aan de beurt en mocht ik samen met mijn vrouw naar Enschede af reizen. Met plezier hebben we dat gedaan in het vertrouwen dat de wereld weer een stukje groter wordt en bezoekjes mogelijk maakt. Wie was er ook al weer het eerst jarig?

Fijn dat het voorjaar zich weer heeft aangekondigd. De tuin krijgt weer volop aandacht en de moestuin verwacht de bekende groentezaden en pootaardappelen. Het was wel weer even lastig om de juiste spithouding met bijbehorende conditie terug te vinden na zo’n rustig winterseizoen, maar het is gelukt. De tuinbonen staan er op.

Wist u overigens dat er in Hengevelde serieus wordt nagedacht over een nieuwe multifunctionele accommodatie voor sport, cultuur, gezondheid en sociale activiteiten, een soort nieuwe De Marke met alles onder een dak?
Wij als Senioren Hengevelde hebben daar ook de nodige inbreng. Voor ons telt vooral de zaalruimte en de bereikbaarheid. Het zal nog de nodige discussies opleveren, want eenvoudig is het niet om een locatie te vinden die haalbaar is. Mocht u ideeën hebben, laat ze horen.

Tot slot nog een opmerking.
Alfons Assink, onze nieuwe penningmeester, bedankt u allen voor de correcte contributiebetaling.

You may also like...

Reacties gesloten.