Omzien naar elkaar is ‘Een klein gebaar’.

Mede aangemoedigd door het ministerie van VWS wordt er momenteel landelijk een actie uitgerold onder de naam ‘Een klein gebaar’, om zoveel mogelijk ouderen en ieder die dat nodig heeft duidelijk te maken, dat er begrip is voor hun situatie in deze vervelende Coronatijd met veel beperkende maatregelen als gevolg.
De intentie is duidelijk: Kijk naar elkaar om.
Het KBO Senioren Hengevelde geeft graag gevolg aan deze oproep en hoopt hiermee de Hengeveldse senioren wat extra licht te brengen in de komende laatste, donkere weken van het jaar.

Al maandenlang liggen de activiteiten van en voor de senioren in Hengevelde grotendeels stil. Het Coronavirus maakt de uitvoering van een mooi en uitdagend jaarprogramma onmogelijk vanwege besmettingsgevaar.
Het is vooral de groep ouderen die daardoor verplicht veel meer aan huis gekluisterd is en in de sociale contacten flink beperkt zijn.

Deze week hebben we het nog weer een keer duidelijk gehoord van onze premier: Het worden écht rustige kerstdagen waar familieverbanden normaal gesproken voor zoveel gezelligheid zorgen. Niet alleen één “Stille nacht” dus, maar zelfs vele “stille dagen”.

Nou weten we ook van een bekende nationale voetbalheld dat elk nadeel zijn voordeel ‘heb’. Geen hectiek bijvoorbeeld rond de boodschappen of zorgen over wat er op de menukaart komt. Gewoon jezelf zijn zonder de druk die de wereld om ons heen ons probeert op te leggen. Die positieve houding brengt ons zeker ook verder.

Toch vinden we het in deze coronatijd allemaal belangrijk om naar elkaar om te zien. Als afdeling van het KBO/PCBO doen we daar normaal gesproken veel aan door het organiseren van allerlei activiteiten voor ontmoeting onderling. Dit jaar helaas geen kerstmiddag.
Zelfs nu het Corona ons dwars zit blijft het bestuur van de Senioren Hengevelde echter haar best doen om aandacht te geven waar dat kan.


Om de Senioren Hengevelde een hart onder de riem te steken, zullen een aantal vrijwilligers op pad gaan om alle leden zoveel mogelijk persoonlijk te bezoeken en hen een prettige tijd toewensen.
De goede wensen zullen vergezeld gaan van een mooie kerstkaart en de nieuwste uitgave van het blad “Zilver”.
Dit prachtig geïllustreerde blad met interessante verhalen richt zich in het bijzonder op ons mooie Twente, onze eigen geboorte grond.

Ook in lastige tijden moeten we er voor elkaar zijn als samenleving: betrokken en van betekenis. Kerstmis is het feest van het licht. Dat licht geeft ons ook de motivatie om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan.

Het bestuur van de Senioren Hengevelde wenst iedereen van harte fijne feestdagen toe, een goede jaarwisseling en vooral een gezonde start voor 2021.

You may also like...

Reacties gesloten.