Cultuur virtueel

Wilt u toch genieten in een tijd waarin door corona veel niet mogelijk is.

Dat kan door via de digitale weg, musea te doorlopen, landschappen te bekijken, pretparken te bezoeken, steden te doorlopen. Hieronder de mogelijkheid om het virtueel te bekijken, klik op de link of foto (tegelijk met de ctrl toets ingedrukt) en wandel erdoorheen.
Heel veel plezier.

Van Gogh museum

Het Nederlandse Van Gogh Museum in Amsterdam herbergt de grootste collectie kunstwerken van de iconische Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh ter wereld. De vaste collectie bevat meer dan tweehonderd schilderijen van de schilder, naast honderden tekeningen en brieven. Je kunt met deze tour langs bijna alle verdiepingen van het museum en vanaf je bank genieten van iconische werken als ‘De aardappeleters’, ‘Amandelbloesem’, ‘Zonnebloemen’ en ‘Korenveld met kraaien’ zonder in de rij te hoeven staan.

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam kennen we natuurlijk allemaal van ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt en de talloze andere meesterwerken afkomstig uit de Nederlandse Gouden Eeuw. ‘In 80 zalen vertellen 8.000 kunstwerken het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis, van middeleeuwen tot Mondriaan,’ zo stelt het museum. Naast enkele hoogtepunten uit de collectie die je van dichtbij kunt bewonderen, heeft het Rijksmuseum tevens een gloednieuw online platform gelanceerd, waarbij de befaamde Eregalerij van het museum digitaal toegankelijk is gemaakt. Je kunt zo doormiddel van de nieuwste hoge resolutie 360º beelden, ‘wandelen’ langs meesterwerken, waarbij middels videoverhalen hoogtepunten worden uitgelicht.

Vaticaans musea

In het hartje van Vaticaanstad staat de Sint-Pietersbasiliek, hét symbool voor het Katholieke geloof. Speciaal tijdens deze bizarre tijden opent het bijzonder drukbezochte Vaticaan museum haar deuren middels een virtuele tour. Hierdoor kun je een kijkje nemen in de Sixtijnse Kapel en de verschillende musea en kapelletjes gevestigd in de basiliek, zoals het PioClementino museum en ruimtes met de befaamde fresco’s van RafaëlSanti. De tours worden in een 360º format aangeboden, zodat je niks hoeft te missen en alles in de basiliek kunt aanschouwen alsof je er zelf doorheen loopt.

Museo Frida Kahlo in Mexico-Stad

Het Frida Kahlo Museum (‘Museo Frida Kahlo’), ook wel La CasaAzul (Het Blauwe Huis), staat volledig in het teken van het leven en werk van de Mexicaanse kunstenares. De online expositie is mede mogelijk gemaakt door het Arts & Culture platform van Google en toont talloze verschillende schilderijen, foto’s en objecten die in het teken van het culticoon staan. Faces of Frida laat de kunstenares in haar al gedaantes zien, met meer dan 800 (!) onderdelen om een blik op te werpen

Guggenheim Museum in New York

Het Guggenheim Museum in New York verzamelt, bewaart en interpreteert moderne en hedendaagse kunst focust zich op evoluerende tentoonstellingen die zich focussen op werken van de 20e eeuw en daarna. Bezoekers kunnen speciale tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst meemaken, nu ook middels een virtuele tour. Alsof je zelf in het futuristische gebouw loopt, dat door haar vernieuwende architecturele ontwerp op de internationale Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

Musée du Louvre in Parijs

Het iconische Louvre in Parijs is één van de grootste en meestbezochte musea ter wereld. In deze virtuele tour bezoek je verschillende tentoonstellingsruimten en galerijen van het museum en kun je de iconische gevels van het Louvre van dichtbij bekijken. Naast de bijzondere tour mogelijk gemaakt door het Arts & Culture platform van Google, biedt het museum tevens hun eigen visuele tours aan, die je langs enkele van de meest bijzondere gallerie-ruimtes van het museum brengen.

Nationale Parken van Amerika

Amerika telt talloze nationale parken, waar je de meest ongerepte natuur aantreft. In een vijfdelige virtuele tour word je meegenomen naar vijf totaal verschillende parken: van de vulkanen op Hawaï tot het ijslandschap in Alaska en de onderwaterwereld in Florida.

Robbeneiland bij Kaapstad

https://artsandculture.google.com/exhibit/robben-island-prison-tour/mQIim-e6wopSJw

Robbeneiland, vlakbij de kust bij Kaapstad, staat bekend als hét beruchte eiland dat bijna vierhonderd jaar werd gebruikt om gevangenen vast te houden. Onder anderen Nelson Mandela zat er achttien jaar achter de tralies. Maar hoe ziet het er daar eigenlijk uit? Deze virtuele tour biedt een uniek kijkje en voorziet je van de grimmige geschiedenis.

Disney World

Ook al kun je nu niet naar een pretpark, het geluksgevoel van Disney World kun je nu ook vanaf je bank ervaren. Het iconische pretpark zorgt middels verschillende virtuele tours ervoor dat je zelfs tijdens zelfisolatie een ritje kunt maken in de Frozen wildwaterbaan of kunt wandelen in het kasteel van Doornroosje. Disney heeft Ride&Learn-video’s uitgebracht die kijkers de ervaring geven alsof ze zelf in de desbetreffende attractie zitten. Het YouTube platform Virtual Disney World geeft je een bijzonder inkijkje in het pretpark, van 360° tours tot attractie-video’s.

Rio de Janeiro

Staat Rio – of heel Brazilië – nog op je mogelijke vakantielijst? Dat wil jedeze virtuele tour echt niet overslaan. De tour geeft je een bijzondere sfeerimpressie van de stad – net alsof je er écht bent.

Virtuele Muziek en Dansvoorstellingen

Maar een huiskamerconcert was nog nooit zo indrukwekkend met deze virtuele voorstellingen, van opera tot dans en zelfs theater.

You may also like...

Reacties gesloten.