Boek in Beeld – ‘De laatste getuige’

Voor alle senioren die nu thuis zitten, presenteert seniorenorganisatie KBO-PCOB Boek in Beeld. Schrijver Frank Krake zal hoofdstukken uit zijn boek ‘De laatste getuige’ voorlezen, op beeld. Vanaf zijn schrijverskamer neemt Krake de luisteraar mee in het waargebeurde verhaal van de inmiddels overleden Wim Aloserij. Als jongeman werd Aloserij tijdens de Tweede Wereldoorlog in verschillende Duitse kampen te werk gesteld en ook overleefde hij één van de grootste scheepsrampen aller tijden.

Onder het motto “Omzien naar elkaar” laat KBO-PCOB zien dat er ook mooie dingen kunnen ontstaan in deze onzekere tijden van het coronavirus. Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “Ik ben erg blij dat Frank Krake het bijzondere verhaal van Aloserij gaat voorlezen. Een boek kan voor verbinding zorgen. Bovendien past ‘De laatste getuige’ bij de herdenking van 75 jaar bevrijding, waar we dit jaar ook bij stil proberen te staan.” Ook Frank Krake kijkt er naar uit om zijn boek ten gehore te brengen: “We maken nu met zijn allen zo’n vreemde tijd door. Het is een goed moment om op deze manier het verhaal van Wim Aloserij te vertellen. Wim zou er trots op zijn. En hopelijk biedt het houvast aan alle senioren die meeluisteren.”

Als u op het hoofdstuk klikt, ziet u een filmpje met Frank Krake, die het desbetreffende hoofdstuk voorleest.

Deel 1: Inleiding Deel 16: Hoofdstuk 15
Deel 2: Hoofdstuk 1 Deel 17: Hoofdstuk 16
Deel 3: Hoofdstuk 2 Deel 18: Hoofdstuk 17
Deel 4: Hoofdstuk 3 Deel 19: Hoofdstuk 18
Deel 5: Hoofdstuk 4 Deel 20: Hoofdstuk 19
Deel 6: Hoofdstuk 5 Deel 21: Hoofdstuk 20
Deel 7: Hoofdstuk 6 Deel 22: Hoofdstuk 21
Deel 8: Hoofdstuk 7 Deel 23: Hoofdstuk 22
Deel 9: Hoofdstuk 8 Deel 24: Hoofdstuk 23
Deel 10: Hoofdstuk 9 Deel 25: Hoofdstuk 24
Deel 11: Hoofdstuk 10 Deel 26: Hoofdstuk 25
Deel 12: Hoofdstuk 11 Deel 27: Hoofdstuk 26
Deel 13: Hoofdstuk 12 Deel 28: Hoofdstuk 27
Deel 14: Hoofdstuk 13 Deel 29: Hoofdstuk 28
Deel 15: Hoofdstuk 14 Deel 30: Epiloog

You may also like...

Reacties gesloten.