Senioren bijgepraat over brandveiligheid

In de themamaand van brandveiligheid zijn de Senioren Hengevelde weer eens helemaal bijgepraat over de gevaren die ze thuis kunnen lopen in verband met de brandveiligheid. Dinsdagavond vertelde Paul Sijtema, voorlichter van de brandweer Twente, over allerlei grotere en kleinere risico’s die ieder van ons dagelijks gewoon thuis kan lopen. Van de vlam in de pan tot een smeulende elektrische deken in bed, van de apparatuur in stand-by stand tot de pluizenfilter in de wasdroger.
Belangrijk ook was de vraag of we nagedacht hebben over vluchtroutes naar buiten indien nodig.
En mocht het na alle voorzichtigheid toch nog fout gaan, dan is er volgens de voorlichter maar één vervolgstap mogelijk: Breng je gezinsleden en jezelf eerst in veiligheid en bel vervolgens 112.
Na deze uitleg dinsdag van de brandweer is Hengevelde zeker weer een stukje veiliger.

Een nagekomen bericht van Paul Sijtema:
“Naar aanleiding van de voorlichting gisteravond (8 oktober), is de vraag gesteld of het voor een centralist mogelijk was te zien waar vandaan de melding werd gedaan.
Ik was in de veronderstelling dat dit niet kon i.v.m. privacy wetgeving. Echter is dit niet helemaal juist. De link hieronder laat zien dat het wel mogelijk is.”

https://www.facebook.com/1808380602564993/posts/2511350072268039?sfns=mo

You may also like...

Reacties gesloten.